Κλείσιμο

Μέρκελ για μετανάστες: Περισσότερο από αποτελεσματική η συμφωνία με Ελλάδα

«Περισσότερο από αποτελεσματική» αποκάλεσε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ την πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα και την Ισπανία για επιστροφή μεταναστών στις χώρες αυτές από τη Γερμανία. 

«Πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι εντός της ημέρας θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους της (το σοσιαλδημοκρατικό SPD και το «αδελφό CSU των Χριστιανοκοινωνιστών) για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. 

Η δήλωση Μέρκελ αποτελεί απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ που προ ημερών διεμήνυσε ότι μόνο μια «αποτελεσματική» συμφωνία στο προσφυγικό  θα σταματούσε το σχέδιο του για μονομερείς επαναπροωθήσεις. 

Η καγκελάριος εξήγησε ότι η Ιταλία δεν δέχθηκε ανάλογη διμερή συμφωνία για την επιστροφή μεταναστών σε ιταλικό έδαφος. Για την Ιταλία οι πρωτογενείς προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι πιο σημαντικές σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ξεκαθάρισε ότι η Ρώμη δεν πρόκειται να δεχθεί μετανάστες από τη Γερμανία. 

Tι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου για την Πολιτική Συμφωνία, αλλά και την αναστολή του μέτρου του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.  


Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΕ