Κλείσιμο

ΗΠΑ: «Πράσινο» στην πώληση πέντε οπλικών συστημάτων Aegis στην Ισπανία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε τη δυνητική πώληση πέντε οπλικών συστημάτων Aegis της Lockheed Martin στην Ισπανία, χώρα-μέλος του NATO, έναντι τιμήματος 860,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι υπουργοί Άμυνας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού συμφώνησαν σε ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της αυξημένης ρωσικής ναυτικής ισχύος στον Βόρειο Ατλαντικό, την αύξηση των δυνατοτήτων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων σε όλη την Ευρώπη και την βελτίωση της ετοιμότητας και του αξιόμαχου ταγμάτων, πλοίων και αεροσκαφών ώστε να είναι σε θέση να αντιδρούν με ταχύτητα.

«Η προταθείσα πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους των ΗΠΑ στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας, αυξάνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου στο NATO που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η υπηρεσία συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια, διεύθυνση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, επέδωσε νωρίτερα την Τρίτη στο Κογκρέσο ειδοποίηση για την σχεδιαζόμενη πώληση. Κύριοι ανάδοχοι της σύμβασης θα είναι οι εταιρείες Lockheed Martin, Raytheon και General Dynamics, διευκρίνισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ