Αντίδραση Άγκυρας στις επικρίσεις Αμερικανού βουλευτή στον Ερντογάν: Σκάσε

Εκτός ορίων ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της προεδρίας της δημοκρατίας Ιμπραχίμ Καλίν στις επικρίσεις αμερικανού βουλευτή στις διαδικασίες επανεκλογής του Ερντογάν. 

Ο λόγος για τον Άνταμ Σιφ, ο οποίος είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και έγραψε στο Twitter ότι «ο Ερντογάν ‘’κέρδισε’’ την επανεκλογή του στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο, μόνο με τον αποδεκατισμό της αντιπολίτευση μέσω συλλήψεων, βίας και σύνθλιψης  της ελευθερίας του Τύπου». «ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙΤΕ» προέτρεψε δε άλλους αμερικανούς πολιτικούς. 

«Η πτώση της Τουρκίας στην απολυταρχία είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι η δημοκρατία είναι υπό επίθεση παγκοσμίως» πρόσθεσε ο Σιφ. 

Απαντώντας στον Σιφ, ο Καλίν σχολίασε στο Twitter ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν σίγουρα δεν χρειάζεται τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ συγχαρητήρια @RepAdamSchiff. Ο Τούρκος λαός μίλησε. Καλό είναι να σκάσετε». 

Στις διπλές εκλογές της Κυριακής ο Ερντογάν κέρδισε από τον πρώτο γύρο την επανεκλογή του στην προεδρία με 52,5% έναντι 30,6% του πλησιέστερου αντιπάλου του κεμαλικού Μουχαρέμ Ιντζέ.
Πηγή: skai.gr