Διχογνωμία για την χρήση μπουργκίνι στα γερμανικά σχολεία

Η δυνατότητα των κοριτσιών με μουσουλμανικό θρήσκευμα, να συμμετέχουν σε σχολικά μαθήματα κολύμβησης , φορώντας ακόμη και μπουρκίνι, ( Το μαγιό για Μουσουλμάνες που καλύπτει ολόκληρο το σώμα.) θα λειτουργήσει θετικά στην σταδιακή τους ένταξη στην δυτική πραγματικότητα, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Φραντζίσκα Γκίφει.

"Το σημαντικότερο είναι μια καλή ποιότητα ζωής για τα παιδιά κι αυτό συνεπάγεται και το να μπορούν να κολυμπούν." Δήλωσε σε εκδήλωση την προηγούμενη Κυριακή.

Αντίθετη στις δηλώσεις αυτές ωστόσο εμφανίζεται η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Τζούλια Κλόκερ, τονίζοντας ότι το μπουρκίνι και η χρήση του παραπέμπει στην προώθηση προτύπων μισογυνισμού σε ένα περιβάλλον όπου παιδιά και έφηβοι πρέπει να καλλιεργούν μια άρδην διαφορετική νοοτροπία.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σέραπ Τζίλερ τόνισε ότι η τοποθέτηση της Γκίφει "στέλνει λάθος μηνύματα" λειτουργώντας ως παρανόηση της έννοιας της αποδοχής του διαφορετικού.

Τα παραπάνω σχόλια πυροδοτήθηκαν έπειτα της ενέργειας σχολείου στην δυτική πόλη "Ηerne" να προσφέρει δωρεάν μπουρκίνι σε μαθήτριες των οποίων οι γονείς απαγόρευαν, σε διαφορετική περίπτωση, να μετέχουν στα μαθήματα κολύμβησης.

Ο Κυβερνήτης της πόλης αναφέρει ότι η παραπάνω ενέργεια δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων των σχολίων.

Η επίσημη ανακοίνωση του σχολικού συγκροτήματος ωστόσο κάνει λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητριών, προσθέτοντας ότι έχουν προσφερθεί ξανά στο παρελθόν είδη εξειδικευμένου ρουχισμού-εξοπλισμού προκειμένου μαθητές να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, αναφέροντας παράλληλα ότι το κόστος αυτής της κίνησης καλύφθηκε μέσω δωρεών.
Πηγή: Πηγή: Deutsche Welle