«Φούσκωμα» των αποτελεσμάτων από το Anadolu καταγγέλλει ο Ιντζέ

Σοβαρές αιχμές για παρατυπίες στην μετάδοση των αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών άφησε ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο κ. Ιντζέ κατήγγειλε πως ενώ το σύστημα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου δείχνει πως έχει καταμετρηθεί το 37% των ψήφων, το κρατικό πρακτορείο Anadolu τροφοδοτεί μέσα ενημέρωσης με ενσωμάτωση της τάξης του 85%.

Ο υποψήφιος του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κάλεσε εκ νέου τους οπαδούς του να μην απομακρυνθούν από τα εκλογικά κέντρα, αφήνοντας υπονοούμενα για κίνδυνο χειραγώγησης του αποτελέσματος.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu, ο πρόεδρος Ερντογάν αποσπά το 53,18% της λαϊκή ψήφου και οδεύει προς επανεκλογή από τον πρώτο γύρο.

Απόπειρα εκφοβισμού της εκλογικής Αρχής και του Anadolu από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. Εξέφρασε την στήριξή του στην κάλυψη των εκλογών από το κρατικό πρακτορείο.

«Όλες οι ψήφοι, όχι μόνον οι δικές μας, είναι υπό την προστασία μας», απάντησε εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως είναι «απαράδεκτο» να διατυπώνονται «απειλές» κατά του Anadolu ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη οι καταμέτρηση.

Το κόμμα του κ. Ιντζέ κατήγγειλε και νωρίτερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών λέγοντας ότι αποπειρώνται να χειραγωγήσουν την αντίληψη του κόσμου για τα αποτελέσματα.
Πηγή: skai.gr