Τέσσερις συλλήψεις για απόπειρα νοθείας στην Τουρκία

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθηκαν στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας λόγω υποψιών ότι προσπάθησαν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών σε τμήματα της περιοχής, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Νωρίτερα το Anadolu ανέφερε πως οι τουρκικές Αρχές εκκίνησαν «νομικές διαδικασίες» εναντίον 10 Ευρωπαίων οι οποίοι φέρεται να προσποιήθηκαν τους παρατηρητές αλλά στην πράξη προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές.

Πρόκειται για τρεις Γάλλους που εντοπίστηκαν στην ανατολική επαρχία Αγρκί, τρεις Γερμανούς στην νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, τρεις Ιταλούς στην νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ και έναν ακόμα Ιταλό στην ανατολική περιοχή Μπατμάν.

Οι τρεις Γάλλοι ήταν μια γερουσιαστής και δύο ακτιβιστές του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, το οποίο ανακοίνωσε πως οι τρεις απελευθερώθηκαν. Είχαν προσκληθεί ως παρατηρητές από το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών.

Δεν είναι σαφές εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την εθνικότητα των συλληφθέντων στην Σανλιούρφα.
Πηγή: skai.gr