Ο Ερντογάν στην κάλπη: Η Τουρκία βιώνει μια δημοκρατική επανάσταση

Σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης ψήφισε την Κυριακή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις τουρκικές εκλογές, συνοδευόμενος από την «πρώτη κυρία» Εμινέ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου ψήφισε σε ένα δημοτικό σχολείο της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν εκθείασε την υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων, που φαίνεται να ξεπερνά το 88%. 

«Η προσέλευση δείχνει πόσο προηγμένη είναι η τουρκική δημοκρατία και πόσο αναπτυγμένη είναι η δημοκρατική της ωριμότητα... Στην κάλπη μου έχουν ήδη ψηφίσει 150 άτομα! Η Τουρκία βιώνει μια δημοκρατική επανάσταση σε αυτές τις εκλογές» δήλωσε μάλιστα. 

Ο Ερντογάν υποστήριξε περαιτέρω ότι με το νέο κυβερνητικό σύστημα (που δίνει υπερεξουσίες στον πρόεδρο) η Τουρκία θα μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών.

Ο πρόεδρος θα παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις στις τουρκικές εκλογές, αρχικά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αργότερα θα μεταβεί στην Άγκυρα. Οι Τούρκοι ψηφοφόροι ψηφίζουν για προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Πάντως, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το CHP, κατήγγειλε απόπειρες νοθείας, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Από τις 4.50 το απόγευμα  η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα καλύψει τις τουρκικές εκλογές με ειδική εκπομπή. Η Εύα Αντωνοπούλου στο στούντιο και ο Μανώλης Κωστίδης από την Τουρκία μαζί με διεθνολόγους, καθηγητές και δημοσιογράφους αναλύουν όλα τα σενάρια της επόμενης μέρας στη γείτονα χώρα. Συνεχής κάλυψη από το ραδιόφωνο και το skai.gr.

Πηγή: skai.gr