«Πόρτα» έφαγε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επειδή δουλεύει για τον Τραμπ

Να αποχωρήσει από εστιατόριο όπου είχε πάει για να δειπνήσει υποχρεώθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, διότι εργάζεται για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε η ίδια μέσω Twitter, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Red Hen, στο Λέξινγκτον της Βιρτζίνια, της ζήτησε να φύγει το βράδυ της Παρασκευής.

«Έφυγα ευγενικά. Οι πράξεις [της ιδιοκτήτριας] λένε περισσότερα για αυτήν παρά για εμένα» έγραψε στο Twitter η κ. Σάντερς. «Πάντοτε κάνω το καλύτερο που μπορώ στη συμπεριφορά μου προς άλλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τους οποίους διαφωνώ».

Τα πολιτικά πάθη έχουν αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ να χωρίζει παιδιά παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται στα σύνορα.

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή που προβλέπει την διακοπή της εν λόγω πολιτικής, την οποία αρχικά υπερασπιζόταν, Ακόμα όμως υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τα περισσότερα από 2.000 παιδιά που έχουν ήδη χωριστεί από τους γονείς τους.

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να επικρίνουν έντονα το εστιατόριο και άλλους να υπερασπίζονται την στάση της ιδιοκτήτριάς του.

Στην κόντρα έλαβε μέρος και ο πατέρας της κ. Σάντερς, ο συντηρητικός πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι. «Αδιάλλακτη προκατάληψη. Στο μενού του Red Hen», έγραψε στο Twitter. «Ή μπορείτε να ζητήστε για το ‘πιάτο μίσους’. Και τα ορεκτικά είναι ‘μικρά πιάτα για μικρά μυαλά’».

Πηγή: skai.gr