Έκρηξη στο γήπεδο όπου μιλούσε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε

Έκρηξη σημειώθηκε σε προεκλογική ομιλία του προέδρου της Ζιμπάμπουε, Έμερσον Μνανγκάγκουα, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για απόπειρα δολοφονίας.

Ο πρόεδρος φυγαδεύτηκε αμέσως, με κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει πως είναι υγιής και ασφαλής. H κρατική τηλεόραση μεταδίδει πως ο αντιπρόεδρος Κέμπο Μοχάντι υπέστη τραύματα στο πόδι, χωρίς να είναι σαφές εάν κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα με ερασιτεχνικά βίντεο από το σημείο, η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο κ. Μνανγκάγκουα αποχωρούσε από τη σκηνή.

Το περιστατικό έρχεται περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές της 30ης Ιουλίου, που θα είναι η πρώτες κάλπες στην εποχή μετά την αποκαθήλωση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, το Μπουλαγουάιο, προπύργιο της αντιπολίτευσης όπου το κυβερνών κόμμα ZANU-PF δεν έχει επικρατήσει σε εθνικές εκλογές από το 2000.

Ο κ. Μνανγκάγκουα ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Νοέμβριο, αφότου οι ένοπλες δυνάμεις ουσιαστικά κατέλυσαν το καθεστώς Μουγκάμπε.
Πηγή: skai.gr