Κλείσιμο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες στο BBC

Μετά τις καταγγελίες στο BBC ότι εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, εκμεταλλεύτηκαν ιερόδουλες στην Αφρική, η οργάνωση επισημαίνει ότι δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης στους κόλπους της. Επισημαίνουν ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη κάθε καταγγελία, διαθέτοντας μηχανισμούς πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς του προσωπικού.

Σχετικά με τις καταγγελίες του BBC αναφέρουν: «Προχωρήσαμε στη διερεύνησή τους στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Με βάση τις πληροφορίες που μας δόθηκαν από το ΒBC, δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην εν λόγω εκπομπή.

Επίσης, διερευνήσαμε και τις αναφορές σχετικά με την παροχή φαρμάκων ως αντάλλαγμα για σεξ, αλλά με βάση τις πληροφορίες που μας δόθηκαν από την εκπομπή δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένα σε τι αναφέρονται. Το BBC μας εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία αφορούσε σε ένα απαράδεκτο σχόλιο και όχι σε συγκεκριμένο γεγονός. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή από την πλευρά μας σε συμπεριφορές εκμετάλλευσης της θέσης των εργαζομένων μας για προσωπικό όφελος».

Τέλος οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεσμεύονται ότι θα βελτιώνουν τους μηχανισμούς καταγγελιών, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς να καταγγέλλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ αναφέρουν ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς, μεταξύ των οποίων και απολύσεις.

Πηγή: skai.gr