Ο ΟΗΕ καλεί τον Τραμπ να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική του πολιτική

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση Τραμπ να «αναθεωρήσει» την μεταναστευτική πολιτική της και να βρει εναλλακτικές επιλογές ώστε να σταματήσει η κράτηση παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι παιδιά δεν πρέπει ποτέ να τίθενται υπό κράτηση ούτε καν με τους γονείς τους.

«Ενώ αναγνωρίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μην συνεχίσουν τον διαχωρισμό (των παιδιών από τους γονείς τους), αντιλαμβανόμαστε ότι η πρακτική θα είναι τώρα να τίθεται υπό κράτηση το παιδί μαζί με τους γονείς», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι. «Έχουμε δηλώσει ότι ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να τίθεται υπό κράτηση σε σχέση με τη μεταναστευτική κατάσταση των γονιών του».

Από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ζητήθηκε να ετοιμαστούν για να στεγάσουν έως 20.000 παιδιά μεταναστών, ανέφεραν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι, καθώς σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις προσπάθειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναθεωρήσει την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους, η οποία έχει καταδικασθεί ευρύτατα.

Πηγή: skai.gr