Το AfD εφιάλτης της Μέρκελ . Δείτε τo καυστικό σκίτσο του Spectator

Tην Άνγκελα Μέρκελ να κατατρύχεται από τον εφιάλτη της, το... ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρουσιάζει το περιοδικό The Spectator σε μια καυστική γελοιογραφία του με αφορμή το μέλλον των Χριστιανοδημοκρατών στη μετά Μέρκελ εποχή.

«Υπάρχει ζωή μετά τη Μέρκελ για τους γερμανούς συντηρητικούς;» διερωτάται ο αρθρογράφος στο απόηχο της σύγκρουσης της καγκελαρίου με τον βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Χόρστ Ζέεχοφερ του «αδελφού κόμματος» CSU για το προσφυγικό. 

«Οι γερμανοί συντηρητικοί βρίσκονται σε αμηχανία. Παγιδευμένοι μεταξύ της μεταναστευτικής κρίσης και της επικείμενης αποχώρησης της Μέρκελ, αγωνίζονται για το δικό τους πολιτικό μέλλον» επισημαίνεται στο άρθρο.



«Η Μέρκελ έχει ηγηθεί των γερμανών συντηρητικών επί δεκατρία χρόνια. Και παρόλο που τους έχει φέρει συνεχή εκλογική επιτυχία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ύφος της διακυβέρνησης της έχει αφήσει την παράταξη όλο και πιο διαιρεμένη, όπως και η απόφασή της να προσεγγίσει το κέντρο σε πολλά θέματα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η αποχώρηση της Μέρκελ δίνει τη δυνατότητα στους γερμανούς συντηρητικούς για ευρείας κλίμακας ανανέωση. «Τώρα πρέπει να αποφασίσουν εάν και πώς θέλουν να την αξιοποιήσουν» σημειώνει.

Πηγή: skai.gr