Άτυπη Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή για μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συγκαλείται «άτυπη συνεδρίαση εργασίας» την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το άσυλο και τις μεταναστευτικές ροές, λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής των 28.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ καλεί σε άτυπη συνεδρίαση εργασίας για τα θέματα των μεταναστευτικών ροών και του ασύλου ομάδα ενδιαφερομένων χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με ανάρτησή του στο twιtter, ανακοίνωσε ότι καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ σε μια άτυπη συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό και το άσυλο, την Κυριακή 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

«Συγκαλώ μια άτυπη συνάντηση εργασίας για τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να δουλέψουμε με μια ομάδα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρεθούν ευρωπαϊκές λύσεις, πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», αναφέρει στο tweet του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Ελλάδα, και η Ολλανδία, ενώ άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται επίσης στο τραπέζι.

Πηγή: skai.gr