Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Εθνική έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει η κυβέρνηση της Αυστραλία, στην προσπάθειά της να δώσει μια απάντηση στο παγκόσμιο κίνημα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση #MeToo, σύμφωνα με την Επίτροπο φυλετικών διακρίσεων Κέιτ Τζένκινς.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η έρευνα αυτή θα έχει διάρκεια 12 μηνών και θα είναι η πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ενδεχομένως στη συνέχεια να εισαχθούν νέοι ποινικοί νόμοι. 

«Το κίνημα MeToo έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες και άνδρες να μιλάνε για τη σεξουαλική παρενόχληση και γνωρίζουμε ότι οι χώροι εργασίας πρέπει να γίνουν καλύτεροι» δήλωσε η κα Τζένκινς.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας (AHRC) περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση ως ένα «επίμονο και διαδεδομένο πρόβλημα στους χώρους εργασίας της Αυστραλίας».

Αναφέρει ότι πάνω από το 20% των Αυστραλών ηλικίας άνω των 15 ετών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία τους.

Παρόλο που οι περισσότεροι εργοδότες έχουν πολιτικές κατά της παρενόχλησης, η κα Τζένκινς είπε ότι δεν έχουν αλλάξει πραγματικά οι συμπεριφορές στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, η σεξουαλική παρενόχληση ορίζεται ως οποιαδήποτε ανεπιθύμητη σεξουαλική πράξη ή συμπεριφορά σεξουαλικού περιεχομένου, όπου κάποιος αισθάνεται προσβεβλημένος, ταπεινωμένος ή εκφοβισμένος.
Πηγή: skai.gr