Νότια Κορέα-ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβληθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβληθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια υπό τον τίτλο «Ulchi Freedom Guardian», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Αύγουστο, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τα δύο κράτη γενικά αναμένεται να ανακοινώσουν την αναβολή ή την αναστολή των στρατιωτικών γυμνασίων «μεγάλης κλίμακας» εντός της εβδομάδας, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ-η οποία κατέλαβε εξαπίνης αξιωματούχους τόσο στη Σεούλ όσο και στην Ουάσινγκτον-ότι σκοπεύει να σταματήσει τις ασκήσεις προς το παρόν, μετά τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έχει ακόμη σχολιάσει την πληροφορία που μετέδωσε το Γιονάπ.

Ωστόσο ένας αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για το θέμα υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιβεβαίωσε πως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις η αναστολή των γυμνασίων και πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση εντός ημερών, αν όχι ωρών.

Πέρυσι 17.500 Αμερικανοί στρατιωτικοί και πάνω από 50.000 στελέχη των νοτιοκορεάτικων ένοπλων δυνάμεων πήραν μέρος στα κοινά γυμνάσια αυτά.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ