Επίθεση Τραμπ στην Γερμανία με fake news για το προσφυγικό

Επίθεση στην Γερμανία, έναν από τους στενότερους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την προσφυγική πολιτική, τη στιγμή μάλιστα που ο κυβερνητικός συνασπισμός της Άνγκελα Μέρκελ απειλείται ακόμα και με αποσύνθεση.

«Ο λαός της Γερμανίας στρέφεται εναντίον της ηγεσίας του καθώς η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό στο Βερολίνο», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter. «Το έγκλημα στην Γερμανία είναι πολύ αυξημένο», προσέθεσε ο κ. Τραμπ, ισχυριζόμενος πως οι Ευρωπαίοι υπέπεσαν σε «μεγάλο λάθος» όταν επέτρεψαν την είσοδο σε «εκατομμύρια» ανθρώπους οι οποίοι έχουν «αλλάξει την [ευρωπαϊκή] κουλτούρα βίαια».

Ωστόσο, και οι δύο ισχυρισμοί του κ. Τραμπ είναι αναληθείς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, το 2017 ο αριθμός των εγκλημάτων έπεσε στο χαμηλό επίπεδο από το 1992, και μειώθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2016. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ, οι Αρχές κατέγραψαν λιγότερα από 7.000 κρούσματα ανά 100.000 άτομα πληθυσμού.

Παράλληλα, μολονότι ο αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για στροφή των Γερμανών κατά της κυβέρνησης, η καγκελάριος Μέρκελ παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα, με αποδοχή 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Επίσης, η ενδοκυβερνητική κρίση στο Βερολίνο δεν έχει προκληθεί από λαϊκή εξέγερση, αλλά λόγω διαφωνίας μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών του Χορστ Ζεεχόφερ για την προσφυγική πολιτική.

Ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε την περίπτωση της Γερμανίας ως πάτημα για να επιτεθεί στην Δημοκρατική αντιπολίτευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν θέλουμε να συμβεί σε εμάς αυτό που συμβαίνει με την μετανάστευση στην Ευρώπη», έγραψε, κατηγορώντας του Δημοκρατικούς πως είναι αδύναμοι στην νομοθέτηση μέτρων κατά των παράνομων μεταναστών και του «εγκλήματος που φέρνει».
Πηγή: skai.gr