Διορία στη Μέρκελ έως το τέλος του μήνα δίνει ο Ζέεχοφερ για το προσφυγικό

Διορία στην Άνγκελα Μέρκελ έως το τέλος του μήνα δίνει ο Χορστ Ζέεχοφερ για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) θα προτείνει αρχικά την εφαρμογή των επαναπροωθήσεων «βήμα προς βήμα», με παράλληλη προετοιμασία επιπλέον μέτρων, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η «ευρωπαϊκή λύση» που επιθυμεί η καγκελάριος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της CSU που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Μόναχο, ο κ. Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της άμεσης εφαρμογής των επαναπροωθήσεων ατόμων στα οποία έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση από άλλη χώρα της ΕΕ. Στο μεταξύ, η κ. Μέρκελ θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της έως το τέλος του μήνα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο κ. Ζεεχόφερ σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των επαναπροωθήσεων.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά της CSU αναμένονταν στις 2μμ (ώρα Ελλάδος) ενώ η Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 3μμ (ώρα Ελλάδος).

Πηγή: skai.gr