Προφυλακίζεται ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας Τραμπ, Πολ Μάναφορτ

Την προφυλάκιση του Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις καταγγελίες πως προσπάθησε να επηρεάσει πιθανούς μάρτυρες ενόψει της δίκης του.

Ο κ. Μάναφορτ, που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, αρνήθηκε τις καταγγελίες περί επηρεασμού μαρτύρων, όμως δεν έπεισε την έδρα με συνέπεια να διαταχθεί η κράτησή του.

Ο κ. Μάναφορτ κατηγορείται
από τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ, που ερευνά τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, για πλειάδα αδικημάτων. Οι κατηγορίες ωστόσο δεν συνδέονται άμεσα με την Μόσχα αλλά με το παλαιότερο έργο του ως λομπίστα υπέρ της ρωσόφιλης κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Η δίκη του είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στα τέλη Ιουλίου στην πολιτεία της Βιρτζίνια και τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον για κατηγορίες που εστιάζουν κυρίως στην φοροδιαφυγή και την απόκρυψη εισοδημάτων από την εκπροσώπηση ξένων συμφερόντων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μούλερ υποστήριξε ότι πως ο κ. Μάναφορτ κι ένας πρώην συνεργάτης του, ο Κονσταντίν Κίλιμνικ, επιχείρησαν να έλθουν σε επαφή με δύο πρόσωπα με τα οποία είχαν συνεργαστεί ως λομπίστες, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τυχόν κατάθεσή τους στην δίκη.

Ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα αποκαλέσει την έρευνα Μούλερ «κυνήγι μαγισσών». Η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμειξη στις εκλογές του 2016.

Ωστόσο, η έρευνα Μάναφορτ, που διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο συνεχίζεται και εστιάζει, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο παρακώλυσης της Δικαιοσύνης από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Πηγή: skai.gr