Κλείσιμο

Δείτε το βίντεο που έδειξε ο Τραμπ στον Κιμ με πρωταγωνιστές τους ίδιους

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάθισε να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του για την ειρήνη στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, «έβγαλε» από το μανίκι κάτι που έμοιαζε με κινηματογραφικό τρέιλερ με πρωταγωνιστές τους δύο ηγέτες.

Ο Τραμπ είπε πως κάλεσε τον Κιμ και άλλους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους να παρακολουθήσουν ένα τετράλεπτο βίντεο που είχε ετοιμαστεί πριν από τη σημερινή συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη. Ο Τραμπ είπε πως ο Κιμ και άλλα υψηλόβαθμα μέλη της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας στριμώχτηκαν γύρω από ένα iPad για να παρακολουθήσουν το βίντεο, το οποίο μοιάζει να έχει περισσότερη σχέση με τις υπερβολές του Χόλιγουντ παρά με την προσεκτική γλώσσα της διπλωματίας.

«Νομίζω πως το λάτρεψε», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Κιμ.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έκαναν επίσης διευθετήσεις προκειμένου το βίντεο να παιχθεί για τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί για τη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ.

Ο Τραμπ και ο Κιμ κατέληξαν σήμερα σε μια ευρεία συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Κορέα θα κινηθεί προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας, κα να αναστείλουν τα στρατιωτικά γυμνάσια με τον σύμμαχό τους στη Σεούλ.



Το βίντεο που έδειξε ο Τραμπ στους Βορειοκορεάτες είναι ένα από τα πολλά «απρόοπτα» επεισόδια μιας προσεκτικά σχεδιασμένης συνάντησης των δύο ηγετών.

Το βίντεο, που παίζει στα κορεατικά και στα αγγλικά, δείχνει τους Τραμπ και Κιμ να χαμογελούν. Κάποια στιγμή βλέπουμε ένα μοντάζ με μωρά και εργοστάσια αυτοκινήτων, μια υπόμνηση πως ένα πιο επιτυχημένο οικονομικά μέλλον περιμένει για τη Βόρεια Κορέα αν συμφωνήσει να ξεφορτωθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Για περισσότερη έμφαση στο σημείο, οι βαλλιστικοί πύραυλοι εμφανίζονται στο βίντεο σε αντίστροφη κίνηση, δηλ. να επιστρέφουν στις βάσεις εκτόξευσής τους.

«Το παρελθόν δεν χρειάζεται να είναι το μέλλον», λέει ένας αφηγητής καθώς το βίντεο δείχνει την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την Κορεατική χερσόνησο στα δυο από το τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953.

Αργότερα, ο αφηγητής λέει «ένας νέος κόσμος μπορεί να ξεκινήσει σήμερα», καθώς μια σειρά κινουμένων σχεδίων δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η Βόρεια Κορέα αν ήταν τόσο λαμπρά φωτισμένη τη νύχτα όσο η πιο εύπορη Νότια Κορέα.

Κατά καιρούς, το βίντεο μοιάζει να απευθύνεται απευθείας στον Κιμ, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μπορούσε να κάνει μια επιλογή που θα ανοίξει τη Βόρεια Κορέα σε νέες επενδύσεις και θα αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ιστορική στιγμή με τον Τραμπ.

«Με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια συνάντηση για να ξαναγράψιμο της ιστορίας, για τη λάμψη στον ήλιο. Μια στιγμή, μια ευκαιρία», λέει ο αφηγητής.

Στους τίτλους αναφέρεται ότι παραγωγός του βίντεο είναι η Destiny Pictures, μια εταιρία με έδρα το Λος Άντζελες. Εκπρόσωπος της Destiny Pictures δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.
Πηγή: skai.gr