Ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει ειδοποιηθεί για την παύση των παιχνιδιών πολέμου

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κορέα δεν έχουν ειδοποιηθεί για την αναστολή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπός τους, μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα σταματήσει τα παιχνίδια πολέμου με τη Νότια Κορέα.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Κορέα δεν έχουν λάβει νέες οδηγίες σχετικά με την εκτέλεση ή την παύση των εκπαιδευτικών ασκήσεων» τόνισε η εκπρόσωπος Τζένιφερ Λόβετ.

«Σε συντονισμό με τους συνεργάτες μας στην Κορέα, θα συνεχίσουμε την τρέχουσα στρατιωτική μας εκπαίδευση, μέχρι να λάβουμε νέα ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σαφήνεια για τις αληθινές προθέσεις των αμερικανών ζήτησε σήμερα το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας μετά τη δήλωση του Τραμπ ότι η Ουάσιγκτον θα σταματήσει τις συχνές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Σε αυτό το σημείο, πρέπει να μάθουμε την ακριβή έννοια ή τις προθέσεις των δηλώσεων του Προέδρου Tραμπ», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπλε Οίκου.

Ο Tραμπ δήλωσε λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιον Ουν στη Σιγκαπούρη ότι οι ΗΠΑ σταματούν τα «πολύ προκλητικά» και «ακριβά» στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δεσμεύθηκε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία με τη Βόρεια Κορέα, χαιρετίζοντας την απόφαση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιήσει μια συνάντηση κορυφής με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Σιγκαπούρη.

«Αφήνοντας πίσω τις σκοτεινές ημέρες του πολέμου και της σύγκρουσης, θα γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο ειρήνης και συνεργασίας», αναφέρει ο Μουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τη διαδρομή μαζί με τη Βόρεια Κορέα», είπε.



Πηγή: skai.gr