Η Γαλλία αν και επιφυλακτική χαιρετίζει τη συμφωνία Τραμπ-Κιμ

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό, το έγγραφο που υπέγραψαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το οποίο προβλέπει «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατκής χερσονήσου», τη σημερινή ιστορική συνάντησή τους στη Σιγακπούρη.

Παράλληλα, η κα Λουαζό αναρωτήθηκε αν η συμφωνία προέκυψε μέσα στην ολιγόωρη συνάντησή τους. 

«Αυτή η συνάντηση είναι από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για το έγγραφο που έχει υπογραφεί, θα το αναλύσουμε όταν δημοσιοποιηθεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι τώρα όλοι αναμένουν την έναρξη μιας διαπραγμάτευσης για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η κοινή ανακοίνωση παραμένει αρκετά αόριστη σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και το ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα αυτής, παρόλο που ο Τραμπ δήλωσε πως αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. 

Αναφερόμενη στην απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν η κα Λουαζό επέκρινε τα δύο μέτρα και σταθμά που εφαρμόζονται από την Ουάσινγκτον, την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να διατηρήσει τη συμφωνία με την Τεχεράνη.


Πηγή: skai.gr