Η εμβληματική φωτογραφία του G7

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, λένε, και μερικές φορές έχουν δίκιο.

Στην σύνοδο κορυφής του G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έμεινε αμετακίνητος στις προστατευτικές πολιτικές που ακολουθεί ως αντίμετρα για τις «άδικες» – όπως τις χαρακτηρίζει – πρακτικές των εμπορικών εταίρων της Αμερικής, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε.

Σε φωτογραφία που μάλλον συμβολίζει την σύνοδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλά στον κ. Τραμπ, ο οποίος τον κοιτά ελαφρώς περιπαικτικά, καθήμενος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ γέρνει προς τον αμερικανό πρόεδρο, σαν να προσπαθεί να στηρίξει τον κ. Μακρόν, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στέκεται, πιο ουδέτερος, παραδίπλα.

Δίπλα στον κ. Τραμπ φαίνεται ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο οικονομικός σύμβουλός του Λάρι Κάντλου «κρύβει» την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η φωτογραφία, που ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναρτήθηκε από τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Twitter, Ελήφθη από τον Ζέσκο Ντενζέλ, έναν από τους φωτογράφους της γερμανικής κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr