Φιλική προειδοποίηση Τραμπ σε Κιμ για μοναδική ευκαιρία ενόψει Σιγκαπούρης

Μήνυμα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν ότι η επικείμενη συνάντησή τους στην Σιγκαπούρη αποτελεί «μοναδική» ευκαιρία για την Πιονγκγιάνγκ έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία ξανά», είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναχωρώντας από την σύνοδο του G7 με προορισμό την Σιγκαπούρη.

Ο κ. Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της συνόδου της Τρίτης, εκτιμώντας πως θα έχει «πολύ καλό» τέλος καθώς αυτό είναι στο συμφέρον όλων των πλευρών.

Εκτίμησε πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι καλό «για τον λαό του, για τον εαυτό του, για την οικογένειά του», σε ένα έμμεσο μήνυμα πως η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να στηρίξει το καθεστώς του οίκου Κιμ και την οικονομία του Βορρά εάν η Πιονγκγιάνγκ δεχτεί τον πυρηνικό αφοπλισμό που ζητά η Αμερική.

Παρά ταύτα, ο κ. Τραμπ διευκρίνισε πως θα θέσει τέλος στη συνάντηση πολύ γρήγορα εάν διαπιστώσει πως οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Το προεδρικό αεροσκάφος του πλανητάρχης ενδέχεται να πραγματοποιήσει στάση στην βάση της Σούδας, στην Κρήτη, για ανεφοδιασμό κατά το ταξίδι προς την Σιγκαπούρη.
Πηγή: skai.gr