Ερντογάν: Οι οίκοι αξιολόγησης σώζουν τους χρεοκοπημένους Έλληνες

Νέα επίθεση στην Ελλάδα και στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις υποβαθμίσεις που έχει υποστεί η χώρα του.

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας, ο κ. Ερντογάν διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι οίκοι να αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της «χρεοκοπημένης» και «τελειωμένης» Ελλάδας ενώ αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερες επιφυλάξεις την Τουρκία, και τους κατηγόρησε πως «σώζουν» την χώρα μας.

Οι Έλληνες έχουν «καταρρεύσει», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, καλώντας μάλιστα τους οίκους αξιολόγησης να «ρίξουν μια ματιά» στο τι συμβαίνει στους δρόμους της χώρας μας.

Αναφερόμενος στην πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος αψήφησε για πολλοστή φορά όσους προειδοποιούν για τον πολύ υψηλό πληθωρισμό – ο οποίος υπερέβη το 12% τον Μάιο – για «υπερθέρμανση» της οικονομίας και για την αδυναμία της λίρας.

Δήλωσε βέβαιος πως μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου η ανάπτυξη θα ενισχυθεί περαιτέρω, παρά τις προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οίκων αξιολόγησης ότι ήδη ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ξεπερνά τις πραγματικές δομικές δυνατότητες της χώρας.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε μάλιστα πως η τουρκική οικονομία αποτελεί παράδειγμα, σε παγκόσμια κλίμακα, τα τελευταία 16 χρόνια, κατά τα οποία το ισλαμο-συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκεται στην εξουσία.

Οι οίκοι αξιολόγησης, κατήγγειλε, προσπαθούν να δώσουν τροφή στην «αρνητική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας».
Πηγή: skai.gr