Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη σιτηρών στο Στρασβούργο

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Στρασβούργου (ανατολική Γαλλία) που βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για ατύχημα», διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε πως «11 πρόσωπα βρίσκονταν στο σημείο» την ώρα της έκρηξης.

Περίπου 70 πυροσβέστες έχουν σταλεί στο σημείο της έκρηξης, στο νοτιοανατολικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, που προκάλεσε την έκλυση για πολλά λεπτά γκρίζου καπνού καθώς και πυρκαγιά, διευκρίνισε η νομαρχία.

Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν την περιοχή ενώ οχήματα πρώτων βοηθειών και της αστυνομίας κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Silostra, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τοπικές αρχές ενεργοποίησαν το «επιχειρησιακό διαμερισματικό κέντρο προκειμένου να συντονίσει την επέμβαση των υπηρεσιών παροχής βοήθειας», ανέφερε η νομαρχία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς η αποθήκη ανήκει στην αγροτική συνεταιριστική επιχείρηση Comptoir agricole. Τοπικοί μεσίτες σιτηρών δήλωσαν ότι είχε αποθηκευτική ικανότητα 40.000 τόνων.

Η Comptoir agricole αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην παραγωγή και εξαγωγή σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ρήνος αποτελεί μια σημαντική διαδρομή για τη μεταφορά σιτηρών από την ανατολική Γαλλία σε χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Γαλλία