Εκκαθάριση δύο αυτοσχέδιων προσφυγικών καταυλισμών στο Παρίσι

Την εκκαθάριση δύο αυτοσχέδιων προσφυγικών καταυλισμών στο Παρίσι ξεκίνησε σήμερα η γαλλική αστυνομία, μετά από μια παρόμοια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα όπου εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τη μεγάλη εισροή μεταναστών.

Σύμφωνα με δήλωση των αρχών διεξήχθη εκκαθάριση δύο αυτοσχέδιων προσφυγικών καταυλισμών στο Porte des Poissonniers, στο βορειοανατολικό Παρίσι και σε έναν χώρο δίπλα στο Canal Saint Martin.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές μετέφεραν περίπου 1.000 μετανάστες από το μεγαλύτερο στρατόπεδο "Millenaire", στο βορειοανατολικό Παρίσι, σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας γύρω από την πρωτεύουσα. 

Μετά τους πολέμους στη Λιβύη και στη Συρία, η Ευρώπη ήρθε από το 2015 αντιμέτωπη με μια μεταναστευτική κρίση. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και πολλοί από το Αφγανιστάν, προσπάθησαν να φτάσουν στην ήπειρο μέσω της Τουρκίας ή της θάλασσας.

Το μεγαλύτερο μέρος της εισροής των μεταναστών στη Γαλλία, κατέληξε αρχικά στο βόρειο λιμάνι του Καλαί, στη λεγόμενη ζούγκλα του Καλαί, η οποία όμως εκκαθαρίστηκε στα τέλη του 2016.
Πηγή: skai.gr