Σάλος με φερόμενη δήλωση Έτινγκερ, που προήλθε από παρανόηση δημοσιογράφου

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσαν στην Ιταλία οι δηλώσεις του Επιτρόπου Προυπολογισμού της ΕΕ, Γκέρτ Έτινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μπέρντ Τόμας Ρίγκερτ, απεσταλμένο της DW στις Βρυξέλλες, ο οποίος σε tweet του σημείωνε πως ο κ. Έρτινγκερ δήλωνε «οι χρηματαγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν».

Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη ατάκα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία με τον κ. Σαλβίνι να αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter "Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι".

Λίγα λεπτά αργότερα ο δημοσιογράφος σε νέα ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως υπήρξε από την πλευρά του παρανόηση των όσων δήλωσε ο Επίτροπος και τόνισε πως για αυτό τον λόγο διέγραψε την δήλωση.

Η δήλωση του επιτρόπου Έτινγκερ σύμφωνα με τον δημοσιογράφος της DW ήταν « Η ανησυχία και η προσδοκία μου είναι ότι οι προσεχείς εβδομάδες θα δείξουν ότι οι εξελίξεις στις αγορές, τα ομόλογα και την οικονομία της Ιταλίας θα γίνουν τόσο εκτεταμένες ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σήμα στους ψηφοφόρους για να μην ψηφίσουν λαϊκιστές είτε στην δεξιά είτε στην αριστερά».


















Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την συνέντευξή του ο κ. Έτινγκερ προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία αναφέρει: «Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων να επιλέγουν (να ψηφίσουν), δεξιά ή κέντρο και σε κάθε χώρα. Αναφερόμενος στις πραγματικές εξελίξεις της αγοράς στην Ιταλία, δεν ήθελα να είμαι ασεβής και ζητώ συγνώμη γι 'αυτό. Η Ιταλία ως ιδρυτικό μέλος έπαιξε και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτό το δρόμο».
















Και το tweet από το ποίο ξεκίνησαν όλα



Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία