Βέλγιο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν το δράστη της επίθεσης (vid)

Τη στιγμή που οι βελγικές ειδικές δυνάμεις ρίχνουν νεκρό το τρομοκράτη που σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν 22χρονο πολίτη στη Λιέγη, αποτυπώνει νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Shock: A man is seen crying on the street behind the police cordons as officers stand by him

Μετά από τις τρεις δολοφονίες το πρωί, ο επιτιθέμενος πήρε όμηρο μια γυναίκα από ένα κοντινό γυμνάσιο. Οι βελγικές αρχές έκαναν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. 

Murdered: A graphic video uploaded on social media shows the two police officers shot down in the street on Tuesday in what is now considered a terror attack

Τα πλάνα δείχνουν τον τρομοκράτη, ο οποίος σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες λέγεται Μπεντζαμάν Χερμάν, να τρέχει έξω από το σχολείο πυροβολώντας στον αέρα, πριν σκοτωθεί από τα πυρά των αστυνομικών. Ο 36χρονος φέρεται να φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» πριν πέσει νεκρός. Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.

Victims: The two female police officers were stabbed and then shot dead with their own weapons in the attack on Tuesday

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε απελευθερωθεί από μια κοντινή φυλακή την προηγούμενη ημέρα, προσέγγισε τις γυναίκες αστυνομικούς το πρωί, και τούς κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές από πίσω, πριν τις αφοπλίσει.

Terror: The gunman killed three people in the attack which is now considered by prosecutors to have been an act of terrorism

Οι βέλγοι εισαγγελείς λένε ότι ο επιτιθέμενος χρησιμοποίησε τα όπλα των αστυνομικών για να τις σκοτώσει, προτού δολοφονήσει και τον 22χρονο που επέβαινε σε όχημα. Ο άτυχος 22χρονος ταυτοποιήθηκε, και λέγεται Σίριλ Βανγκρίκεν (φωτό) κάτοικος της κοντινής πόλης Βοτέμ. 



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Πηγή: skai.gr