Κλείσιμο

«Δεν περιμέναμε ότι οι Σκρίπαλ θα ανακάμψουν» λένε στο BBC οι σωτήρες τους

Κανείς δεν περίμενε ότι οι Σκρίπαλ θα κατάφερναν να ανακάμψουν μετά την επίθεση, όπως αποκαλύπτει το νοσοκομειακό προσωπικό που έσωσε τη ζωή των δύο Ρώσων που δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα.

Αρχικά, οι Σκρίπαλ βρέθηκαν πεσμένοι σε ένα παγκάκι στις 4 Μαρτίου και οι γιατροί του νοσοκομείου Salisbury District όπου νοσηλεύτηκαν, δεν γνώριζαν τι είχαν πάθει.

Η διευθύντρια νοσηλευτικής Λόρνα Γουίλκινσον τόνισε στο BBC ότι μια πολύ κρίσιμη στιγμή ήταν όταν στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός Νικ Μπέιλι με παρόμοια συμπτώματα.

«Τότε υπήρξε πραγματικά μεγάλη ανησυχία για το πόσο μεγάλες διαστάσεις θα μπορούσε να πάρει αυτό. Σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν κάτι που είχαν καταναλώσει και φοβηθήκαμε για πολλά θύματα. Επειδή πραγματικά δεν γνωρίζαμε τι είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή» ανέφερε στο BBC.

Και η νοσοκόμα Σάρα Κλαρκ, που ήταν εκεί εκείνη τη νύχτα, πρόσθεσε ότι υπήρχαν φόβοι ότι το προσωπικό του νοσοκομείου θα μπορούσε να προσβληθεί ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι τότε δεν είχαν λάβει πρόσθετες προφυλάξεις για τη δική τους προστασία. 

Όταν τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι δύο Ρώσοι ήταν θύματα επίθεσης με νευροτοξικό παράγοντα θεώρησαν ότι οι δύο ασθενείς δεν είχαν πολλές ελπίδες να ανακάμψουν και στο νοσοκομείο έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Πηγή: skai.gr