Κλείσιμο

Ιταλία: Ο Γκρίλο οδηγεί και σκέφτεται τις αγορές μετά το αδιέξοδο (βίντεο)

Στις πολιτικές εξελίξεις και στην αποτυχία να σχηματισθεί κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, αναφέρεται οργισμένος ο ιδρυτής των «πεντάστερων» Μπέπε Γκρίλο, σε βίντεό του που ανήρτησε στο Facebook.

«Υπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία», τονίζει ο Γκρίλο, καθώς οδηγεί το αυτοκίνητό του. 

Ο Ιταλός σατιρικός ηθοποιός και πολιτικός υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα βγήκε από το σπίτι του και είδε ότι «ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας».

Ο Ιταλός πρόεδρος συνάντησε νωρίτερα τη Δευτέρα τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών, κάτι που ο ίδιος αποδέχτηκε. Η κυβέρνηση τεχνοκρατών αναμένεται πάντως να καταψηφιστεί, καθώς εκτός από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πάντως ότι ο Σέρτζιο Ματαρέλα διαδραμάτισε έναν ουσιαστικό δημοκρατικό ρόλο και ότι η Ιταλία χρειάζεται για τα ευρωπαϊκά σχέδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: Ιταλία