Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας στη Σύνοδο Τραμπ - Κιμ;

Στην ενδεχόμενη Σύνοδο Κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζει-ιν, σύμφωνα με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας.

Οποιαδήποτε συμμετοχή του κ. Mουν εξαρτάται από την πρόοδο των συνομιλιών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Οι ελπίδες πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη, ολοένα και αυξάνονται, μετά τη θύελλα που ξέσπασε, όταν ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την ακύρωσή της.

Οι λεπτομέρειες της πιθανής συνάντησης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας παραμένουν ασαφείς, αλλά οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στους τρόπους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή.

Χθες, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη δέσμευσή του για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για την διεξαγωγή της συνάντησης με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζει-ιν.

Το Σάββατο και οι δύο ηγέτες δήλωσαν πως έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν την ιστορική σύνοδο κορυφής όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Εν τω μεταξύ, χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει την Νότια από την Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.



Πηγή: skai.gr