Στην εξοχική της κατοικία θέλει να συναντήσει η Μέι τον Τραμπ τον Ιούλιο

Στην εξοχική της κατοικία αντί της Ντάουνινγκ Στριτ, σκέφτεται να υποδεχτεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιούλιο που ο μεγιστάνας των ακινήτων θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε οι δυο τους να αποφύγουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun της Κυριακής.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι λεπτομέρειες για το σχέδιο της Μέι θα διαβιβαστούν στον Λευκό Οίκο από τον Κιμ Ντάροκ, πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Στον Λευκό Οίκο θα γίνουν δύο εισηγήσεις από τον Ντάροκ εκ μέρους της Μέι. Η μία προβλέπει να συναντηθούν με τον Τραμπ όχι στη Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά στο Τσέκερς, έναν πύργο του 16ου αιώνα περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου. Η δεύτερη είναι ο Τραμπ να πάρει τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κι όχι στο Μπάκιγχαμ.

Η εφημερίδα λέει επίσης ότι ο Ντάροκ θα εισηγηθεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ να μην επισκεφθεί το βρετανικό κοινοβούλιο.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ για σχόλια.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Βρετανία τον Ιούλιο για συνομιλίες με τη Μέι, έπειτα από πολύμηνες ανακοινώσεις και αναιρέσεις για τον χρόνο της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα που παραδοσιακά θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον.

Πολλοί Βρετανοί σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις εάν ο Τραμπ επισκεφθεί τη χώρα και πολλοί πολιτικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια επίσημη επίσκεψη του μεγιστάνα των ακινήτων. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έχει διατρανώσει πως ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος στη βρετανική πρωτεύουσα, λόγω της «διχαστικής» πολιτικής του.

Ο Τραμπ ακύρωσε νωρίτερα φέτος το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει στη Βρετανία για να εγκαινιάσει την αμερικανική πρεσβεία. Η Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κυβέρνησης που επισκέφθηκε τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του το 2017.
Πηγή: skai.gr