Απελευθερώθηκε αμερικανός που κρατείτο φυλακισμένος στη Βενεζουέλα

Απελευθερώθηκε ο αμερικανός Τζόσουα Χολτ, ένας μορμόνος ιεραπόστολος που εδώ και δύο χρόνια βρισκόταν στη φυλακή καθώς κατηγορείτο από το Καράκας ότι οργάνωσε ένοπλες ομάδες για να αποσταθεροποιήσει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, κάτι που ο Χολτ ανέκαθεν αρνούνταν.

Ο γερουσιαστής Όριν Χατς έγραψε στο Twitter ότι ο Τζόσουα Χολτ από την πολιτεία της Γιούτα έχει απελευθερωθεί. Ανέφερε επίσης ότι και η σύζυγος του Χολτ αφέθηκε ελεύθερη.

Τη χαρά του για την είδηση της απελευθέρωσης του αμερικανού εξέφρασe στο twitter o Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώ ανέφερε ότι ο Χολτ αναμένεται να προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον και να πάει στον Λευκό Οίκο μαζί με την οικογένειά του περίπου στις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Γιούτα θα χαρούν πολύ με την είδηση αυτή. 

Η οικογένεια του Χολτ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους κατάφεραν αυτό το «θαύμα».

Σημειώνεται ότι ο Χολτ πήγε στη Βενεζουέλα τον Ιούνιο του 2016 για να παντρευτεί μια γυναίκα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο και παράλληλα αναζητούσε ισπανόφωνους μορμόνους που θα τον βοηθούσαν να βελτιώσει τα ισπανικά του.

Εν τω μεταξύ οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας εντάθηκαν περισσότερο αυτή την εβδομάδα, μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, λόγω της αμφισβητούμενης από τη διεθνή κοινότητα επανεκλογής του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος άρχισε μια δεύτερη προεδρική θητεία.
Πηγή: skai.gr