Μητέρα και βρέφος πέθαναν από δάγκωμα φιδιού - Το παιδί από το μητρικό γάλα

Με ένα μόνο δάγκωμα ένα φίδι σκότωσε μία 35χρονη μητέρα και το κοριτσάκι της το οποίο θήλαζε στη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η άτυχη μητέρα κοιμόταν το βράδυ στο σπίτι της στην περιοχή Μουζαφαρναγκάρ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές όταν τη δάγκωσε ένα φίδι.

Ξύπνησε χωρίς να καταλάβει τι είχε συμβεί και θήλασε την τρίχρονη κόρη της, δηλητηριάζοντάς την άθελά της, μέσω του μητρικού γάλακτος.

«Η μητέρα δεν κατάλαβε ότι την είχε δαγκώσει το φίδι και ξεκίνησε να θηλάζει το παιδί της, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Βιτζάι Σινγκ.

Η οικογένεια εντόπισε το φίδι όταν ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της νεαρής γυναίκας άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά. Εκείνο κατάφερε να δραπετεύσει.

Η είδηση έρχεται την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έθεσε το δάγκωμα του φιδιού «παγκόσμια προτεραιότητα υγείας».

Κάθε χρόνο σκοτώνονται από 81.000 μέχρι και 138.000 άνθρωποι από δαγκώματα φιδιών, με περίπου το ήμισυ όλων των θανάτων να συμβαίνουν στην Ινδία.

Σημειώνεται ότι στην Ινδία υπάρχουν περίπου 300 είδη φιδιών, εκ των οποίων τα 60 είναι πολύ δηλητηριώδη.
Πηγή: skai.gr