Γάλλος τζιχαντιστής συνελήφθη στην Συρία

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, έναν Γάλλο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που κατηγορείται ότι ήταν η φωνή ανάληψης της ευθύνης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια, στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016.

Με ανακοίνωσή τους οι SDF, μια αραβο-κουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο άνδρας που συνελήφθη στις 19 Μαΐου είναι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί, γεννηθείς το 1983, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 2003.

Ο Καγιαλί, που επίσης φέρει το όνομα Αμπού Οσάμα αλ-Φαρανσί, είχε συλληφθεί και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος στη Γαλλία το 2010 με την υποψία συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το όνομα του συλληφθέντα, Γάλλου υπηκόου, ως Αντριάν Γκιάλ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί και ο Αντριάν Γκιάλ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Γαλλικές δικαστικές πηγές τόνισαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Αντριάν Γκιάλ από το 2015 και ότι είναι ύποπτος ως η φωνή της ανάληψης της ευθύνης της επίθεσης στην Νίκαια το 2016.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο
TAGS: Συρία