Η Β. Κορέα «πετάει το μπαλάκι» στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο Κορυφής

Κορυφαίο στέλεχος της διπλωματίας της Βόρειας Κορέας δήλωσε σήμερα πως το εάν θα γίνει ή όχι η Σύνοδος Κορυφής Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν επαφίεται «εξ ολοκλήρου» στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, επέκρινε με οξύ τρόπο τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος παραλλήλισε τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη.

«Ούτε θα εκλιπαρήσουμε τις ΗΠΑ για διάλογο, ούτε θα μπούμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τις πείσουμε, αν δεν θέλουν να καθίσουν μαζί μας να μιλήσουμε», δήλωσε η Τσε Σον Χούι, υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα πρότεινε στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο--η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη--εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προσβάλλουν τη Βόρεια Κορέα ενώ εκείνη επιδεικνύει καλή θέληση.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Μάικ Πενς, η Τσε είπε ότι «δεν μπορώ να κρύψω την κατάπληξη μου όταν τέτοιες βλακώδεις δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου».
Πηγή: skai.gr