Γαλλία: Έκαψαν ομοίωμα του Μακρόν με τρύπα από σφαίρα στο μέτωπο (βίντεο)

Ως ευθεία απειλή κατά της ζωής του Εμανουέλ Μακρόν εκλαμβάνεται στη Γαλλία το κάψιμο ενός τεράστιου ομοιώματος του γάλλου προέδρου, στο οποίο μάλιστα είχαν ζωγραφίσει μια τρύπα από σφαίρα στο μέτωπο η οποία αιμορραγούσε!

Το ομοίωμα κάηκε στο Παρίσι, στην Place de la Nation, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο πλαίσιο των έντονων αντιδράσεων κατά των μεταρρυθμίσεων του γάλλου προέδρου στο δημόσιο.

Στο Παρίσι την Τρίτη ξέσπασαν ταραχές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των συνδικάτων. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην αστυνομία και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και κανόνια εκτόξευσης νερού σε μια προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ, πάνω από 16.000 άτομα συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τις ταραχές συνελήφθησαν 20 άτομα. Είναι η τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν τα συνδικάτα από τον περασμένο Μάιο οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Γαλλία