Γερμανοί εισαγγελείς: Να εκδοθεί στην Ισπανία για εξέγερση ο Πουτζδεμόν

Την έκδοση του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, πρότειναν την Τρίτη γερμανοί εισαγγελείς. Γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη τον Απρίλιο υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του Πουτζδεμόν και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της κατά πολύ σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν συνελήφθη βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης αφότου εισήλθε στη Γερμανία. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Ωστόσο, οι γερμανοί εισαγγελείς διαφωνούν με την απόφαση υποστηρίζοντας ότι είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν υλικό βίντεο που τους παρέσχαν οι ισπανικές αρχές που πιστοποιεί την κατηγορία της εξέγερσης. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς παρουσιάζει το υλικό βίντεο. Μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο, ο Πουτζδεμόν παραμένει ελεύθερος υπό περιορισμό στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr