Ο 17χρονος χόρευε παραδοσιακό ελληνικό χορό λίγο πριν το μακελειό! (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί η απαθής στάση του 17χρονου ομογενούς Δημήτρη Παγουρτζή λίγα μόλις 24ωρα πριν το μακελειό στο λύκειο Σάντα Φε του Τέξας, προκαλώντας το θάνατο 10 ανθρώπων.

Pagourtzis had been involved in traditional Greek dancing for several years through church

Ο Παγουρτζής διακρίνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος ΤΜΖ να χορεύει αμέριμνος παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς μαζί με άλλα μέλη της τοπικής ενορίας του ντυμένος με παραδοσιακή στολή σε φεστιβάλ της ομογένειας. Το φεστιβάλ, διεξάγεται κάθε χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια.

Pagourtzis (circled) is seen dancing at the festival on Sunday, five days before the attack

Μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο ιερέας της ενορίας στο Γκάλβεστον του Τέξας πατήρ Στέλιος Σιταράς δήλωσε ότι δεν διέκρινε κάποιο πρόβλημα στο αγόρι. «Είναι ένα ήσυχο αγόρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιερέας. «Δεν θα πίστευε κανείς ότι θα έκανε κάτι τέτοιο» τόνισε.

New images show accused school shooter Dimitrios Pagourtzis (center) dancing at a Greek cultural festival the weekend before the horror shooting at Santa Fe High School

Σύμφωνα μάλιστα με μάρτυρα που επέζησε της αιματοχυσίας, ο Παγουργτζής αφότου πυροβόλησε εναντίον ενός μαθητή, άρχισε να τραγουδάει το «Another one bites the dust» (ένας ακόμα ‘’καθαρίστηκε’’ σε ελεύθερη μετάφραση) του συγκροτήματος των Queen… 

Πηγή: skai.gr