Βραζιλία: Διάσωση 25 μεταναστών από τη δυτική Αφρική

Οι 27 μετανάστες από χώρες της δυτικής Αφρικής εντοπίστηκαν πάνω σε μια βάρκα και διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Βραζιλίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Πολιτείας Μαρανιάου την Κυριακή.

Ένα αλιευτικό εντόπισε το ακυβέρνητο πλεούμενο πάνω στο οποίο βρίσκονταν μετανάστες από τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και το Πράσινο Ακρωτήρι, μαζί με δύο Βραζιλιάνους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των πολιτειακών Αρχών. Ορισμένοι ήταν αφυδατωμένοι.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo, επικαλούμενη αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας, έγραψε ότι οι δύο Βραζιλιάνοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακίνηση ανθρώπων. Ο αξιωματικός, σύμφωνα με τη Φόλια, εξήγησε πως είχαν πληρωθεί για να μεταφέρουν τους μετανάστες παράνομα στη Βραζιλία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει σχολιάσει επισήμως την υπόθεση. Το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα, αλλά δεν σχολίασε την πληροφορία για τις συλλήψεις. Το πλεούμενο βρισκόταν στη θάλασσα για πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με τον αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας που μίλησε στην εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr