Τζουλιάνι: Η έρευνα Μιούλερ πιθανόν θα έχει τερματιστεί την 1η Σεπτεμβρίου

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η έρευνα για την φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μπορεί να έχει τερματιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, μετέδωσαν την Κυριακή αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η ομάδα των συνεργατών του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σκοπεύει να έχει τερματίσει την έρευνά της μέχρι τότε και ότι τον ενημέρωσε για αυτή την προθεσμία πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έγραψε η εφημερίδα «The New York Times».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε επικαλούμενο τον Τζουλιάνι ότι ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ ανέφερε στην ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ ότι η έρευνα μπορεί να έχει τερματιστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό εξαρτάται από την προϋπόθεση ο Μιούλερ να πάρει κατάθεση από τον πρόεδρο στα μέσα Ιουλίου.

Ο Τζουλιάνι θέλει η έρευνα να έχει τερματιστεί πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου, ώστε να μην πλήξει τις πιθανότητες των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.
«Δεν θέλετε μια επανάληψη των εκλογών του 2016 με τη δημοσίευση αντικρουόμενων πληροφοριών που τελικά δεν θα ξέρετε σε ποιο βαθμό επηρέασαν την εκλογική διαδικασία», εξήγησε ο Τζουλιάνι στους Τάιμς.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι--τον οποίο καθαίρεσε ο Τραμπ πέρυσι--είχε ανακοινώσει ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας θα άνοιγε ξανά την έρευνα για την πιθανόν παράνομη χρήση ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μέρους της Χίλαρι Κλίντον 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, κάτι που δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην ήττα της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επαναλαμβάνει αέναα ότι η έρευνα του Μιούλερ
αποτελεί «κυνήγι μαγισσών», θεωρεί πως αμαυρώνει την προεδρία του και θέλει να έχει τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του, ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου, ο Μάικλ Φλιν, και πολλοί συνεργάτες της εκστρατείας του Τραμπ βρέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα. Ορισμένοι ομολόγησαν την ενοχή τους, άλλοι έκλεισαν συμφωνία να συνεργαστούν με τον Μάλερ, άλλοι λένε ότι θα δώσουν μάχη στα δικαστήρια.

Όμως, μερικές ημέρες αφότου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της έρευνας, τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: υπήρξε σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με το Κρεμλίνο για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016; Τι γνώριζε ο Αμερικανός πρόεδρος και πότε; Παρακώλυσε τη Δικαιοσύνη; Μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον προέδρου εν ενεργεία;

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ