Κλείσιμο

Ο Τραμπ υποψιάζεται πως το FBI παρακολουθούσε την προεκλογική του εκστρατεία

Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ  να εξετάσει εάν το FBI ή κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθούσε την προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

Πριν την ανακοίνωση του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανάρτησε επτά tweets, μέσω των οποίων χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών» την έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για το έαν το προεκλογικό επιτελείο του συνεργάστηκε με τη Ρωσία προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Ως εκ τούτου απαιτώ, και θα το κάνω επίσημα αύριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αν το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης (επί προηγούμενης διακυβέρνησης) παρενέβησαν ή παρακολουθούσαν την προεκλογική εκστρατεία μου για πολιτικούς σκοπούς και εάν οποιεσδήποτε τέτοιες απαιτήσεις ή αιτήματα έγιναν από ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση Ομπάμα!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο εισαγγελέας Μάλερ σχεδιάζει να ολοκληρώσει την 1η Σεπτεμβρίου την έρευνά του σχετικά με το κατά πόσο ο κ. Τραμπ προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. 
Πηγή: skai.gr