Οκτώ με 10 νεκροί σε επίθεση σε σχολείο του Τέξας, συνελήφθη ο δράστης(vid)

Νέο ένοπλο μακελειό έλαβε χώρα σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Τέξας, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που βρέθηκαν μέσα κι έξω από το σχολείο.

Τουλάχιστον οκτώ έως δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένοπλη επίθεση στο γυμνάσιο της περιοχής Σάντα Φε, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Χάρις. Τα περισσότερα θύματα είναι μαθητές.

Στις σχολικές εγκαταστάσεις αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν εντοπισθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπως ανακοίνωσε η σχολική περιφέρεια, με τις Αρχές να εξετάζουν τα ύποπτα αντικείμενα ώστε να τα εξουδετερώσουν.

Τοπικοί αξιωματούχοι ζήτησαν τους κατοίκους να ειδοποιήσουν την Αστυνομία εάν εντοπίσουν περίεργα αντικείμενα και να μην τα πλησιάσουν.

Ο δράστης έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον σερίφη, ενώ υπό κράτηση έχει τεθεί και δεύτερο πρόσωπο το οποίο ανακρίνεται. Ο σερίφης δεν διευκρίνισε εάν ο δεύτερος ύποπτος διαδραμάτισε ρόλο στην επίθεση.

Η ταυτότητα του ένοπλου δεν έχει ανακοινωθεί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αμφότεροι οι ύποπτοι είναι μαθητές, ενώ το δίκτυο NBC αναφέρει πως ο ένοπλος είναι 17 ετών.



Το NBC και το Associated Press μεταδίδουν πως τουλάχιστον τρία άτομα νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία. Κατά την επιχείρηση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, με τον σερίφη να σημειώνει πως δεν γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

«Αυτό συμβαίνει επί υπερβολικά πολύ καιρό στην χώρα μας, υπερβολικά πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του επιδιώκει να εμποδίσει την πρόσβαση επικίνδυνων προσώπων σε όπλα.

Νωρίτερα ο κ. Τραμπ είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης μέσω Twitter, όπως και η πρώτη κυρία Μελάνια.

Το σχολείο έχει αποκλειστεί. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που ελέγχουν εάν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή μαθητές που κρύβονται.

Οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο από όπου θα μπορούν να τους παραλάβουν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.

Πηγή: skai.gr