Αγγλία: Όλα έτοιμα για τον γάμο της χρονιάς

Όλα είναι έτοιμα στη Βρετανία για το γάμο της χρονιάς, αυτόν μεταξύ του Πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ.

Το μυστήριο θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, το οποίο βρίσκεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μία από τις επίσημες βασιλικές κατοικίες.

Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι θα διασχίσουν την πόλη του Ουίνδσορ σε ανοιχτή ιππήλατη άμαξα. Εκτιμάται ότι έως και 100.000 άνθρωποι θα βρεθούν στη μικρή πόλη με τους ιστορικούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια για να δουν από κοντά το νεαρό ζευγάρι.

Σε μια απόκλιση από την παράδοση, τη νύφη θα παραδώσει στο γαμπρό ο πατέρας αυτού, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος.

Ο πατέρας της 36χρονης Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, υποβλήθηκε μέσα στη εβδομάδα σε επέμβαση καρδιάς και δεν μπορεί να παραστεί στην τελετή.

Από τη στενή οικογένεια της νύφης παρούσα θα είναι μόνο η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, που σήμερα θα γνωρίσει από κοντά για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Κουμπάρος στο γάμο θα είναι ο αδερφός του γαμπρού, Δούκας του Κέμπριτζ, Πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Ο γάμος αναμένεται να κοστίσει περί τα 32 εκατομμύρια λίρες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, σχεδόν 30 εκατομμύρια, θα αφορούν την ισχυρή αστυνόμευση.
Πηγή: skai.gr