Στους 55 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά. «Φταίει η Χαμάς»

Σε τουλάχιστον 55 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα κορίτσι.
Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014.

Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη βία που ξέσπασε στη Γάζα πριν από την τελετή εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα σήμερα» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Την ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους την έχει ξεκάθαρα η Χαμάς» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις συγκρούσεις σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν «οκτώ παιδιά κάτω των 16 ετών», σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς προκαλεί εσκεμμένα και κυνικά αυτήν την απάντηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι «μια οργάνωση που ενεπλάκη σε κυνικές δραστηριότητες, οι οποίες οδήγησαν σε αυτούς τους θανάτους».

«Εδώ και εβδομάδες η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθούσε να το διαχειριστεί αυτό χωρίς βία» επισήμανε επίσης, καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» της Χαμάς.



Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ