Ινδονησία: 10 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο αρχηγείο της αστυνομίας

Στόχος επίθεσης έγινε τη Δευτέρα το αρχηγείο της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί, και τους τέσσερις βομβιστές να έχουν σκοτωθεί, την επομένη μιας σειράς ανάλογων επιθέσεων από καμικάζι εναντίον τριών εκκλησιών στην ίδια πόλη. 

Οι επιθέσεις της Κυριακής είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 40.

Η αστυνομία της Ινδονησίας αναφέρει ότι τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και έξι πολίτες. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα  την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες. Πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για έναν νεκροό αστυνομικό.

Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 8.50 το πρωί (4.50 το πρωί ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ο απολογισμός, πρόσθεσε.

Η σειρά των επιθέσεων που διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι ήταν έργο «δειλών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, δεσμευόμενος ότι θα εφαρμοστεί ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος, ο οποίος έχει στόχο την πάταξη δικτύων τζιχαντιστών στη χώρα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ