Σαλβίνι: Αν η σύγκλιση Λέγκας και 5 Αστέρων φτάσει το 80% πάμε για κυβέρνηση

Εάν η προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και στην Λέγκα φτάσει στο 80% μπορεί να αρχίσει ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, μετά από έναν ακόμα γύρο συζητήσεων ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ANSA, ο κ. Σαλβίνι επισήμανε πως οι συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα για τα καυτά μέτωπα, όπως η φορολογία, οι συντάξεις και η μεταναστευτική πολιτική, γεννούν λόγους αισιοδοξίας.

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ναυαγίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εάν δεν βρεθεί επαρκής κοινός τόπος οι δύο πλευρές σίγουρα θα έχουν προσπαθήσει.

Τυχόν συγκυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το χειρότερο ενδεχόμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεδομένο ότι αμφότερες οι παρατάξεις είναι ευρω-σκεπτικιστικές και επιδιώκουν χαλάρωση των κοινοτικών δημοσιονομικών κανόνων.

Σε ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, ο κ. Σαλβίνι επισήμανε πως το πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας θα πρέπει να προβλέπει αναδιαπραγμάτευση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς διαφορετικά η Ιταλία θα «πνιγεί».

Η Γερμανία και άλλες βορειοευρωπαϊκες χώρες έχουν στο παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο προσαρμογής των συνθηκών προς ικανοποίηση αιτημάτων ευρω-σκεπτικιστικών κομμάτων.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία