Κλείσιμο

Κύπρος: Υπό κράτηση δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου μαθητή

Yπό πενταήμερη κράτηση τέθηκαν δύο γιατροί, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία για το θάνατο του 10χρονου μαθητή, Σταύρου Γιωργαλλή. H υπόθεση έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο δικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη αδικημάτων.

Οι δύο γιατροί, σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρούνται ύποπτοι για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις». Η αστυνομία ανέφερε ότι εναντίον των δύο γιατρών έχει προκύψει μαρτυρία ότι είχαν εξετάσει τον μαθητή. 

Ο 10χρονος μαθητής απεβίωσε την Παρασκευή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διακομιστεί. Το δεκάχρονο αγόρι είχε τραυματιστεί, ενώ έπαιζε με συμμαθητές του στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου. Κάτω από συνθήκες, που διερευνώνται από την Αστυνομία, φαίνεται ότι το παιδί έπεσε στο τσιμεντένιο δάπεδο και χτύπησε στο κεφάλι.

Αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο. 

Διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα. Το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφική εξέταση κρανίου, έπειτα από κοινή απόφαση των δύο υπόπτων. Η ακτινογραφία εξετάστηκε από τους δύο ύποπτους γιατρούς και σύμφωνα με τους ίδιους, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, διαπίστωσαν δεν είχε κάταγμα και συνέχιζε να βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση και δόθηκαν γραπτές οδηγίες στην μητέρα για παρακολούθηση της υγείας του

Ωστόσο, ο μικρός ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί, ύστερα από νέες εξετάσεις, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 10χρονος Σταύρος εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στο μοιραίο.

«Χάθηκε ένα μικρό παιδί, άδικα όπως φαίνεται. Βεβαίως η Κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμερη» δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
Πηγή: skai.gr