Τζόνσον: Να τερματιστεί σύντομα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Την επιθυμία του Λονδίνου για τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Η σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών Έμιλυ Θόρνμπερι σε γραπτή ερώτησή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών, είχε ζητήσει να πληροφορηθεί πώς αποτιμά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της διεξαγωγής εκλογών στην Τουρκία σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης και τι κινήσεις έχει κάνει επί του θέματος προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Στην απάντησή του ο κ. Τζόνσον αναφέρει: «Έχουμε θέσει συχνά στην τουρκική κυβέρνηση την επιθυμία μας για τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό. Είμαστε ενήμεροι των ανησυχιών που έχουν εκφράσει η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλοι σε σχέση με τη διεξαγωγή εκλογών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε την τουρκική κυβέρνηση να διεξαγάγει τις εκλογές με τρόπο που να σέβεται το κράτος δικαίου και να προστατεύει τις βασικές ελευθερίες σύμφωνα με τις διεθνείς της δεσμεύσεις».
Πηγή: skai.gr