Κλείσιμο

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απελευθέρωση τριών Αμερικανών από την Πιονγκγιάνγκ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις Αμερικανοί, που ήταν κρατούμενοι στη Βόρεια Κορέα, απελευθερώθηκαν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα υποδεχθεί τον Πομπέο και τους Αμερικανούς όταν προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση Άντριους αύριο Πέμπτη στις 2 π.μ. (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας).

«Με χαρά σας πληροφορώ ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο βρίσκεται στον αέρα και επιστρέφει από τη Βόρεια Κορέα μαζί με τους 3 υπέροχους κυρίους που όλοι τόσο προσδοκούν να συναντήσουν. Η υγεία τους φαίνεται πως είναι καλή», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η Νότια Κορέα καλωσόρισε την κίνηση αυτή ως θετική για τις επικείμενες συνομιλίες ανάμεσα στον Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ζήτησε επίσης από την Πιονγκγιάνγκ να απελευθερώσει και έξι νοτιοκορεάτες κρατουμένους.

Ο Πομπέο είχε φθάσει νωρίτερα σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της βόρειας Κορέας, από την Ιαπωνία.

Οι τρεις αμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν είναι ο Αμερικανοκορεάτης ιεραπόστολος Κιμ Ντονγκ-Τσουλ· ο Κιμ Σανγκ-Ντουκ, γνωστός και ως Τόνι Κιμ, ο οποίος πέρασε έναν μήνα διδάσκοντας στο χρηματοδοτούμενο από το εξωτερικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ (PUST) πριν συλληφθεί το 2017· και ο Κιμ Χακ-Σονγκ, ο οποίος είχε διδάξει επίσης στο PUST.

Πηγή: skai.gr